Reisinformatie

 • Contactgegevens

  Zeetours Cruises B.V.

  Goudsesingel 186

  3011 KD Rotterdam

  T010 28 23 880

  KvK nummer: 68458959

  BTW nummer: NL857453737B01

  CBP nummer: m1644177


  Openingstijden*

  Ma t/m Vr

  Zaterdag

  Zondag

  09:00 - 18:00

  10:00 - 17:00

  11:00 - 16:00  *Ma t/m vr vanaf 17.30u en op zondag zijn we uitsluitend telefonisch bereikbaar.

 • Wij staan voor u klaar!

  Met een team van 30 cruise- specialisten doen wij alles wat nodig is om u een perfecte cruisevakantie aan te kunnen bieden. Zo staan we 7 dagen per week voor u klaar voor het beantwoorden van uw vragen voor, tijdens en na uw cruise.

  Kunt u niet vinden wat u zoekt op onze website? Laat het ons weten via email, telefoon of chat en u krijgt direct antwoord. Natuurlijk bent u ook van harte welkom op ons eigen reisbureau. Wanneer u hiervoor een afspraak maakt, dan kunnen wij u optimaal van dienst zijn

 • Contactformulier

  Naam Onderwerp Bericht

  Veelgestelde vragen

  Boeken en betalen

  • Reserveringskosten

   Wanneer u een reis via deze website boekt, berekenen wij €25 reserveringskosten per boeking.

    

    

  • Betalen

   Bij het maken van een boeking via deze website dient u een aanbetaling van minimaal 35% te voldoen plus de eventuele premie van de annuleringsverzekering en de restantbetaling 8 weken voor vertrek. Indien u binnen 8 weken voor vertrek boekt dan dient u de gehele reissom per omgaande te voldoen. In geval van zgn. “non refundable” aanbiedingen bedraagt de aanbetaling 100%. Indien van toepassing, maken wij dit bij boeking kenbaar. Conform artikel 6, lid 1a van de ANVR-reisvoorwaarden gelden er voor cruisevakanties voorwaarden die afwijken van de standaard betalingsvoorwaarden.

   Betaling kan geschieden middels IDEAL, of één van de door ons geaccepteerde creditcards.

    

  • Boeken

   Uw cruisevakantie kunt u in eenvoudige stappen via deze website reserveren. Uiteraard kunt u, wanneer u hier de voorkeur aan geeft, ook telefonisch bij ons boeken.

  Reisinformatie

  • Bestrijding kinderprostitutie

   Wij steunen actief de ANVR en ECPAT-NL in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen u uit om met ons alert te zijn op misbruik van kinderen. Website: www.ecpat.nl.

    

  • Klimaatwijs op reis

   Zeetours Cruises realiseert zich goed dat de schoonheid van de natuur onderdeel is van een onvergetelijke vakantie en steunt daarom Green Seat. Green Seat biedt u de mogelijkheid de schadelijke uitstoot van uw vliegreis te compenseren door de aanplant en bescherming van bossen. Zo kunt u eenvoudig bijdragen aan het tegengaan van het klimaatprobleem en tegelijkertijd de prachtige natuur op aarde in stand houden, zodat u blijvend kunt genieten van de mooiste vakantiebestemmingen. Meer weten? www.greenseat.nl.

    

  • Duurzaam toerisme

   Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. De reisbranche voelt zich hierbij betrokken. ANVR Reisorganisaties zijn verplicht om een milieuprogramma met praktische maatregelen op te stellen en toe te passen. In dit programma beschrijven reisorganisaties hoe zij nu en in de toekomst de zorg voor het milieu toepassen in de bedrijfsvoering en in de aan u aangeboden reizen. Ook is een daartoe opgeleide milieucoördinator actief. Zeetours Cruises voldoet aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de ANVR. U kunt onze milieuverklaring en ons milieuprogramma binnenkort nalezen op de website. Duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel. U kunt hierover meer lezen op www.anvr.travel.

    

  • Bagage

   Het voordeel van een cruise is o.a. dat u geen bagagebeperking heeft. Wanneer u naar uw vertrekhaven vliegt, dan gelden de bagageregels van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. De bagagevrijdom vindt u terug op uw e-ticket. Voor sommige intercontinentale vluchten (bijv. USA) dient in geval van een stopover, voor het binnenlandse traject, ter plaatse voor uw koffers te worden bijbetaald. Daar bagagevoorwaarden kunnen wijzigen, adviseren wij u voor vertrek de website van de luchtvaartmaatschappij te raadplegen. Hier vindt u tevens de actuele bepalingen omtrent handbagage. Medicijnen en grens- en reisdocumenten dienen altijd in de handbagage te worden bewaard.

   Bij KLM en Air France mag u op intercontinentale vluchten gratis 23kg aan ruimbagage meenemen als Economy Class passagier. Business Class passagiers mogen op intercontinentale vluchten 2x 32kg aan ruimbagage meenemen. Op Europese vluchten is het meenemen van ruimbagage veelal niet meer gratis, maar een betaalde keuzemogelijkheid voor Economy Class passagiers. U betaalt €25 per enkele reis per persoon voor het eerste stuk ruimbagage van maximaal 23kg binnen de toegestane afmeting, indien u uw ruimbagage voor aankomst op de luchthaven boekt via de website van KLM www.klm.nl. Op de luchthaven zelf berekent KLM hiervoor €35. KLM biedt u de mogelijkheid gratis Flying Blue deelnemer te worden. Alle Ivory Flying Blue deelnemers krijgen €10 korting, als zij online inchecken, op hun eerste stuk ruimbagage (max. 23kg en binnen de toegestane afmetingen) bij het boeken van een KLM-ticket naar een Europese bestemming. De prijs bedraagt €15 per koffer per enkele reis bij het online inchecken voor de vlucht via www.klm.nl.

   Zeetours Cruises raadt haar reizigers aan, die een vlucht hebben geboekt naar of via de Verenigde Staten, hun bagage niet op slot te doen. Uit veiligheidsoverwegingen onderzoekt de Amerikaanse organisatie TSA (Transportation Security Administration) ongeveer 10% van alle bagage die aankomt in de VS. Koffers worden geopend en zonodig worden sloten geforceerd. TSA acht zich niet aansprakelijk voor eventuele schade. Wij raden u dan ook aan gebruik te maken, indien wenselijk, van bagagebanden om zo schade aan de koffer en bagage te voorkomen, of speciale TSA-sloten. Ook indien het vervoer van de bagage in de prijs is begrepen, dan is Zeetours Cruises niet aansprakelijk voor eventuele beschadigingen tijdens de heen- of terugreis, tijdens de cruise of tijdens in- en ontschepingen.

   Voorwerpen van waarde kunt u aan boord deponeren bij het kantoor van de purser of in uw hut als deze over een kluis beschikt. Houdt u er rekening mee dat de rederijen geen enkele verantwoording accepteren voor zoekraken of diefstal van kostbaarheden e.d. U wordt ten sterkste aangeraden een reisverzekering en/of kostbaarhedenverzekering af te sluiten.

   De vliegveiligheidsvoorschriften laten niet toe dat u (nagel)scharen, knippers, scheermesjes, messen, breipennen en soortgelijke voorwerpen in uw handbagage meeneemt in het vliegtuig, maar b.v. ook voor vloeistoffen gelden strikte beperkingen. Aan boord van schepen is het ook niet toegestaan om gevaarlijke of illegale voorwerpen mee te nemen. Voor de laatste informatie verwijzen wij u naar de website van de luchtvaartmaatschappij.

    

  Reisvoorwaarden

  • Garantiehut

   Bij garantiehutten garandeert de rederij accommodatie in een bepaalde categorie tegen het voor die categorie van toepassing zijnde tarief. Indien kort voor vertrek blijkt dat accommodatie in die categorie niet beschikbaar is, dan behoudt de rederij zich het recht voor de passagiers zonder bijbetaling in een hogere hutcategorie onder te brengen, ongeacht faciliteiten, ligging en evt. (gedeeltelijk) belemmerd zicht in de toegewezen hut. In geval van een garantiehut kan het incidenteel voorkomen dat u gedurende de cruise van hut dient te wisselen.

    

    

  • Reisdocumenten

   Reist u naar het buitenland en heeft u een Nederlands paspoort? Dan hebt u  paspoort nodig dat bij terugkeer in Nederland nog (veelal minimaal 6 maanden) geldig is. De vereiste geldigheidsduur is per land en per rederij verschillend. Omdat deze vereiste geldigheidsduur regelmatig wijzigt, adviseren wij u altijd te reizen met een paspoort dat bij terugkeer nog 6 maanden geldig is. Alle reizigers, inclusief kinderen en baby’s, dienen te beschikken over een eigen paspoort. Bovendien zijn reizigers naar de Verenigde Staten (maar ook bv. Puerto Rico), die daarvoor geen visum nodig hebben, verplicht om zich tot maximaal drie dagen vóór vertrek te registreren. Registratie is mogelijk via de speciale US government website https://esta.cbp.dhs.gov/ (kosten ca. $14).LET OP! Alleen toestemming via deze originele ESTA website is rechtsgeldig. In alle andere gevallen heeft u een bezoekersvisum nodig. Voor Canada is het in veel gevallen verplicht om een ETA-visum (Electronic Travel Authorization) te hebben. Het aanvragen kan via http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp tegen creditcardbetaling van $7 Canadese dollar per persoon. Niet van toepassing indien uw cliënten in het bezit zijn van een geldig visum. Omdat tijdens een cruise meerdere landen worden bezocht, zullen wij voorafgaand of bij de boeking de benodigde algemene informatie verstrekken over de vereiste reisdocumenten inclusief eventuele benodigde visa. U dient er echter zelf voor te zorgen dat u bij vertrek en tijdens de reis in het bezit bent van alle benodigde documenten. Daartoe zult u tijdig moeten nagaan of de eerder verkregen informatie nog correct is.

    

    

  • Medische voorwaarden

   Medische voorschriften wijzigingen regelmatig. Wij raden u aan  zich vooraf goed te informeren of er enige gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan uw vakantiebestemming(en). Voor reizen buiten Europa en/of reizen naar (sub)tropische bestemmingen raden wij u aan tijdig uw huisarts of GGD te raadplegen. Een aantal rederijen vraagt een in de Engelse taal gestelde verklaring, ondertekend door een arts en u zelf, voor onder andere de volgende gasten; rolstoelgebruikers, dialyse-patiënten, gebruikers van bederfelijke medicijnen en extra zuurstofvoorzieningen.

   Wanneer u zwanger bent tijdens de cruise, gelden per rederij verschillende voorwaarden. Vraag naar deze voorwaarden bij boeking (of zodra u van de zwangerschap op de hoogte bent). De regels zijn zeer strikt en indien u hier niet aan voldoet dan kunt eventueel aan boord geweigerd worden.

    

  • Luchtvaartmaatschappij en vertraging

   Dienstregelingen van luchtvaartmaatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De juiste tijden staan vermeld in de reisbescheiden. Deze tijden kunnen afwijken van de eventueel bij boeking opgegeven informatieve tijden. Checkt u kort voor vertrek nog even de website van de luchtvaartmaatschappij voor eventuele last-minute wijzigingen.

   Alhoewel dit sporadisch voorkomt, behoudt Zeetours Cruises zich het recht voor om, wanneer dit noodzakelijk is, de passagiers te vervoeren met een andere luchtvaartmaatschappij dan vermeld op de website. Indien wegens wijzigingen in het vluchtschema onverhoopt extra hotelovernachtingen noodzakelijk zijn, dan worden deze vooraf aan u kenbaar gemaakt en in rekening gebracht.

   Door bijvoorbeeld stakingen, weersomstandigheden, drukte in het luchtruim of op een luchthaven en door overmacht kunnen vertragingen ontstaan of aansluitende vluchten worden gemist. Hoewel wij onze uiterste best doen om u hiervan geen hinder te laten ondervinden, zijn wij hiervoor niet aansprakelijkheid.

   Wij maken u erop attent dat, in verband met veiligheidsmaatregelen die voor diverse landen van toepassing zijn, de betreffende luchtvaartmaatschappij die de vlucht uitvoert verplicht is om Passenger Name Records (PNR data), zoals o.a. uw achternaam, voorletters, vluchtgegevens, boekingsdatum en Special Service Request (SSR’s) zoals maaltijden, speciale bagage e.d. door te sturen naar de betreffende autoriteiten. Tevens dienen reizigers naar de Verenigde Staten reeds vooraf voor de vlucht in Nederland aanvullende informatie te verstrekken zoals het volledige verblijfadres na aankomst in de Verenigde Staten.

   Alle luchtvaartmaatschappijen maken gebruik van e-ticketing. In plaats van een papieren ticket, ontvangt u een e-ticketingbevestiging per persoon waarop de vluchtgegevens en een e-ticketnummer staan. Deze e-ticketbevestiging heeft u nodig tijdens het inchecken en/of bij de controles van immigratie- of douanebeambten. De voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij betreffende e-ticketing blijven gelijk aan die van een papieren ticket. O.a. bij naamswijziging en annulering worden kosten in rekening gebracht.

   Uw vliegreis geschiedt onder de nadrukkelijke vervoersvoorwaarden van de desbetreffende vervoersmaatschappij. Vliegreizen vinden plaats met bij de IATA aangesloten luchtvaartmaatschappijen.

    

  • Onvolkomenheden tijdens de reis

   Het is altijd vervelend wanneer er op uw bestemming zaken zijn die niet voldoen aan uw verwachting. Als dat onverhoopt toch zo is, maakt u hiervan dan direct melding bij de hotelmanager en/of bij de reisleiding of onze andere plaatselijke vertegenwoordiger. Indien u ter plaatse niet tot een oplossing komt, neemt u dan direct contact met ons op. Dat kan vaak ongemak en klachten voorkomen.  De communicatiekosten worden door Zeetours Cruises vergoed, tenzij blijkt dat deze redelijkerwijs niet hadden behoeven te worden gemaakt.  Zie ook artikel 19 van de ANVR-Reisvoorwaarden.

    

  • In de plaatsstelling

   Indien een reiziger de reis moet annuleren, bestaat, voorzover de voorwaarden van de rederij dit toelaten, de mogelijkheid van in de plaatsstelling. Hieraan zijn kosten verbonden, die wij u op aanvraag doen toekomen. Zie ook de ANVR reisvoorwaarden.

    

  • Preferenties en essenties

   Aan speciale wensen (preferenties) die bij de boeking kenbaar worden gemaakt, zal zo mogelijk worden voldaan. Of dat lukt is afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener, zoals bijv. de rederij. Voorkeuren kunnen wij daarom nooit garanderen. Gaat het u om een essentie, namelijk een wens die zo belangrijk is dat het wel of niet boeken van de reis ervan afhangt, dan kunt u dit eveneens bij boeking kenbaar maken. Hier zijn kosten aan verbonden. Indien wij niet kunnen garanderen dat een essentie wordt uitgevoerd, behouden wij ons het recht voor deze te weigeren. Zie ook de ANVR Reisvoorwaarden.

    

  • Voorbehoud vaarschema

   De rederijen behouden zich het recht voor om een vaarschema te wijzigen wegens onvoorziene omstandigheden, zoals weer of (politieke) onrust.  De veiligheid van de gasten en het personeel staat namelijk altijd voorop. Zo kunnen bijvoorbeeld in het Caribisch gebied in de maanden augustus t/m november tropische stormen voorkomen. De rederij zal dan eventueel de route aanpassen en daarmee de storm ontwijken. Het aanlopen van specifieke havens kunnen wij daarom niet garanderen. Aangezien tijdens een cruise meerdere havens worden aangedaan en deze slechts een deel zijn van uw totale cruisebeleving, heeft u bij een routewijziging geen recht op een compensatie of op teruggave van reeds gemaakte kosten.

    

  • Rederijvoorwaarden

   Alle rederijen hebben aanvullende vervoerscondities en algemene voorwaarden. Deze deels afwijkende voorwaarden zijn in beginsel van toepassing. De desbetreffende rederijvoorwaarden worden u op verzoek toegestuurd. De rederij behoudt zich het recht voor om het hutnummer te wijzigen binnen dezelfde of hogere categorie, zonder u hierover vooraf in te lichten. Ook de ligging van de hutten, bij of naast elkaar en/of faciliteiten in de hut (b.v. bad), zijn daarom niet gegarandeerd. Wanneer u een garantiehut (hutnummer bij inscheping) heeft geboekt, dan kan het soms voorkomen dat u gedurende de reis eenmalig van hut dient te wisselen. Door onvoorziene omstandigheden, zoals weer, (politieke) onrust of logistieke redenen kan een rederij besluiten het schema te veranderen. Tevens behouden de meeste rederijen zich nadrukkelijk het recht voor de diverse vaarschema’s met andere schepen uit te voeren. Deze schepen zijn altijd minstens gelijkwaardig, hoewel de indeling meestal afwijkend is. De reisorganisator kan niet aansprakelijk worden gesteld voor aanvullende kosten ontstaan door vertragingen van door de reisorganisator georganiseerd vervoer naar het schip of na afloop van de cruise naar huis.

    

  • Wijzigingskosten

   Wij doen onze uiterste best om eventuele wijzigingen of toevoegingen aan uw geboekte reis zonder kosten door te voeren. Lukt dit niet zonder kosten, dan laten wij u vooraf weten of, en tegen welke kosten wij de wijziging voor u kunnen uitvoeren.

  • Calamiteitenfonds

   Zeetours Cruises is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

   – (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;

   – de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

   Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

    

  • Stichting Garantiefonds Reisgelden

   Zeetours Cruises is aangesloten bij de SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

    

  • Reissom

   Wij behouden ons het recht voor om de reissom te wijzigen indien wijzigingen in de vervoerskosten en verschuldigde heffingen ( en toepasselijke wisselkoersen) daartoe aanleiding geven. Verhogingen van deze kosten zullen daarbij netto, dus zonder opslag, worden doorberekend. Dit gebeurt alleen indien deze kosten bij het vaststellen van de reissom nog niet bekend waren. De reissom kan bijvoorbeeld worden verhoogd door stijging van de brandstofkosten. U wordt hierover dan bij boeking geïnformeerd. Een nabelasting is ook mogelijk.

   SPECIALE AANBIEDINGEN

   Soms komen rederijen en/of luchtvaartmaatschappijen met aantrekkelijke prijsaanbiedingen. In sommige gevallen is de keuze van hutaccommodatie dan beperkt, maar u krijgt wel een prijsvoordeel. Deze aanbiedingen zijn niet te voorzien door Zeetours Cruises en gelden niet voor reeds gemaakte boekingen.

    

    

  • Reislengte

   Bij de bepaling van de lengte van uw cruise of reisarrangement worden de dag van aankomst en de dag van vertrek als twee volle dagen geteld.

    

  • BTW

   Alle prijzen op de website van Zeetours zijn inclusief BTW.

  • Persoonlijke gegevens

   De reisvoorwaarden vereist de verstrekking van persoonlijke gegevens die voor de uitvoering van de reis van belang kunnen zijn. Deze bepaling betreft niet alleen een geestelijke of lichamelijke handicap doch ook andere hoedanigheden die voor de uitvoering van de reis voor de reiziger zelf of voor de groep van belang zijn.

   Degene die een reis boekt voor (ook) andere deelnemers is hoofdelijk aansprakelijk voor alle anderen die hij aanmeldt. T.a.v. minderjarige reizigers moet worden aangetoond dat ouders of voogden toestemming hebben verleend.

    

  • Annuleringsvoorwaarden

   Bij annulering van een cruise worden annuleringskosten berekend. In de ANVR-reisvoorwaarden gelden er voor cruisevakanties voorwaarden die afwijken van de standaard annuleringsvoorwaarden. De annuleringsvoorwaarden die Zeetours Cruises, mede op basis van de rederijvoorwaarden hanteert, zijn als volgt:

   – tot 90 dagen voor vertrek : 20% over de totale reissom

   – 90 tot 60 dagen voor vertrek : 50% over de totale reissom

   – 60 tot 30 dagen voor vertrek : 75% over de totale reissom

   – binnen 30 dagen voor vertrek : 100% over de totale reissom

   Voor cruises langer dan 25 dagen en expeditiecruises kunnen strengere voorwaarden gelden. In geval van zogenaamde ‘non refundable’ aanbiedingen bedragen de kosten altijd 100%. Indien van toepassing, maken wij dit bij boeking kenbaar.

    

  • ANVR Reisvoorwaarden

   Zeetours Cruises is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze reisvoorwaarden zijn opgenomen in de ANVR informatiebrochure. De brochure bevat tevens de ANVR Boekingsvoorwaarden en andere belangrijke informatie. Alle rederijen hebben aanvullende vervoerscondities en algemene voorwaarden. Deze deels afwijkende voorwaarden zijn in beginsel van toepassing. De desbetreffende rederijvoorwaarden worden u op verzoek toegestuurd.