Green Cruise

Green Cruise logo Vindt u een cruise ook zo’n fantastische manier van reizen? Maar wilt u daarbij het milieu minder belasten? Wij hebben nu de oplossing voor u! Green Cruise.. een primeur in duurzame cruisevakanties.  

Wat is Green Cruise?

Zeetours Cruises vindt net als u het milieu en duurzaam reizen belangrijk! Wij hebben vastgesteld dat er nog geen initiatief in Nederland bestaat met CO2 compensatie van cruises. Daarom hebben wij als eerste cruisereisspecialist het initiatief genomen om de CO2 emissie van cruises te berekenen en bieden u ook de mogelijkheid deze te compenseren.  

Hoe kwam Green Cruise tot stand?

Zeetours Cruises heeft samen met Climate Neutral Group (bekend van onder andere Green Seat) en studenten van de Wageningse Universiteit Green Cruise ontwikkeld. De studenten hebben de CO2 uitstoot van alle cruiseschepen in kaart gebracht en hier, aan de hand van een aantal factoren, een gemiddelde voor berekend. De combinatie van formaat schip (gemeten in Bruto Tonnage) en CO2 emissie (gemeten in kg per passagier per dag)  levert een CO2 compensatieprijs per schip per dag op. Hiervan hebben wij een gemiddeld bedrag per persoon per nacht berekend van € 0,40. Wij bieden u hiermee de mogelijkheid om de CO2 uitstoot van uw cruise direct te compenseren zodat u klimaat neutraal reist. U betaalt hiervoor € 0,40 per persoon per nacht dat geïnvesteerd wordt in duurzame energieprojecten van Climate Neutral Group/Green Seat. Uniek voor de cruisesector en een goed gevoel voor u! Zo geniet u straks toch extra van uw cruise?  

Hoe werkt het?

Bij het boeken van uw cruise wordt direct het CO2 compensatiebedrag voor uw reisgezelschap getoond. Door dit bedrag aan te vinken, kunt u er dus direct voor kiezen deze CO2 emissie te compenseren. Dit bedrag wordt bij het boeken van de cruise verrekend. Zeetours Cruises betaalt dit bedrag vervolgens aan Climate Neutral Group, die dit investeert in projecten die de CO2 emissie elders op de wereld verminderen. Deze projecten kunt u terugvinden op de website van Climate Neutral Group.  

Tot slot

Wij hebben de Green Cruise methode ontwikkeld op basis van de CO2 uitstoot van schepen. Hierbij hebben wij geen rekening gehouden met bijvoorbeeld waterverbruik, afvalscheiding en ander energieverbruik van de cruiseschepen. U kunt hier aan boord zelf een keuze in maken. Zo kunt u zuinig zijn met water door onder andere hergebruik van handdoeken en zelf afval te scheiden.